چگونه خداوند از گناه ملائکه به راحتی گذشت می کند؟

بر مبنای این قصه قرآنی گویا خداوند از کنار اعتراض ملایم ملائکه به راحتی گذشته است و علت گذشت او نیز این بوده که ملائکه اعتراف به اشتباه خود کردند و این اعتراف به خطا برای خدا، فوق‌العاده مهم است.

خطا کردن انسان، ملک یا هر موجود دیگر برای خدا چندان مهم نیست، بلکه مهم اعتراف به خطاست؛ یعنی خطا این است که شخصی خطا کند و اعتراف به خطا و عجز خود نکند.

اگر موجودی با اعتراف به عجز و خطای خود، اظهار پشیمانی کند، خداوند نه تنها خطای او را نادیده می گیرد، بلکه آن را محو می‌کند: «یَمْحُو اللّهُ مَا یَشَاءُ وَیُثْبِتُ»(رعد/39)؛ یعنی به اذن و اراده الهی دیگر نیست.

خداوند با اشتباهات انسان کارهای مختلفی می‌کند و در یک نگاه کلی، معامله خدا با خطاهای انسان دوازده‌گونه است که برای نمونه یکی از آنها غفران است که در آن خداوند غفّار خطاهای انسان را می‌پوشاند و دیگری نیز توّاب و توبه‌پذیر بودن اوست.

یکی دیگر از این معاملات مختلف دوازده‌گانه خداوند با ماسوا، اعم از انسان و ملک و... محو کردن خطا است.

بر مبنای قصه قرآنی ملائکه در اینجا اظهار عجز کردند و این اظهار عجز و خطا، برای خدا بسیار مهم است و در ادبیات دینی و قرآنی از آن تعبیر به توبه می‌شود.

در حقیقت معنای توبه آن است که انسان متوجه خطای خود بشود و به سبب آن خطا، از سر صداقت از خداوند عذرخواهی کند؛ توبه فقط همین است و هیچ چیز دیگر نیست

لینک مسابقه

منبع




تاریخ : پنج شنبه 93/2/4 | 11:50 صبح | نویسنده : | نظر