جواب مسابقه:
رمز جدول شماره 212 (سی دی رایتر)
مهلت ارسال از تاریخ 1390/11/26 تا تاریخ1390/12/2
روش ارسال به 2 طریق:
ایمیل byte@khorasannews.com
پیامک به این روش : بایت 212 سی دی رایتر ش (حرف ش ) برای شهرستانیها و (حرف م ) برای مشهدیها
شماره پیامک : 2000999
جایزه : هر هفته 2 نفر فلش مموری 8 گیگ
برندگان شماره 210
محمد رضا عصمتی راد- مشهد مقدس
مجید فرمانبر- روستای آلماجق
جواب مسابقه:
رمز جدول شماره 211 (پاورپوینت)
مهلت ارسال از تاریخ 1390/11/19 تا تاریخ1390/11/25
روش ارسال به 2 طریق:
ایمیل byte@khorasannews.com
پیامک به این روش : بایت 211 پاورپوینت ش (حرف ش ) برای شهرستانیها و (حرف م ) برای مشهدیها
شماره پیامک : 2000999
جایزه : هر هفته 2 نفر فلش مموری 8 گیگ
جواب مسابقه:
رمز جدول شماره 210 (فایروال)
مهلت ارسال از تاریخ 1390/11/12 تا تاریخ1390/11/18
روش ارسال به 2 طریق:
ایمیل byte@khorasannews.com
پیامک به این روش : بایت 210 فایروال ش (حرف ش ) برای شهرستانیها و (حرف م ) برای مشهدیها
شماره پیامک : 2000999
جایزه : هر هفته 2 نفر فلش مموری 8 گیگ
برندگان شماره 204
1- مجید تقدیمی- مشهد
2- سید ماهان کریمانی- تهران
ریاب دارای هزار سال تاریخ مکتوب بوده و جزو قدیمیترین روستاهای گلی کشور به حساب می آید. این روستا در سال 1387 هجری شمسی در زمره آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. روستای ریاب در طی سالیان متمادی که از عمرش می گذرد چندین بار تغییر مکان داده است، به گونه ایکه هم اکنون قبرستان قدیمی ده در درون بافت مسکونی واقع شده و مردم اقدام به ساخت خانه بر روی آن نموده اند. قبرستان جدید ده در کنار دهانه قنات و در مجاورت مزار خواجه ابومنصور ریابی قرار دارد. بناهای ریاب برخلاف عمارتهای یزد و اطراف آن باشکوه نیستند اما زیبایی خاص خود را دارند. این بناها تمامی نیازهای ساکنان خود را برآورده می کنند. در اغلب کوچههای این محله، ساباط یا سقف هایی برای ایجاد سایه ساخته شده اند و تمامی خانهها دارای سردابه، حوضخانه وبادگیر هستند. جهت خانهها نیز به گونه ای است که وزش بادهای کویری، ساکنان منازل را در گرمای طاقت فرسای روزهای بلند تابستان خنک کند. حضور خوانین و افراد متمول در این منطقه موجب شده است معماری و تزیینات منحصر به فردی در منطقه گناباد به وجود آید. معماری کویری خانههای بافت تاریخی ریاب به سبک معماری خانههای یزدی شباهت دارد. کارشناسان برای اولین بار در این منطقه با بادگیرهایی مواجه شدند که مانند بادگیرهای یزد، با دریچه ای مستقیما به سردابه متصل می شوند. دیگر تزیینات این خانهها نیز بسیار قابل توجه است.
لهجه مورد استفاده در این ده با سایر دهستانهای اطراف متفاوت و قابل تمییز است. همچنین اهالی ریاب به مودب و تعارفی بودن شهرت دارند.صفت بارز دیگر این ده در بین مردم گناباد، اغراق کردن اهالی ریاب در صحبتهای روز مره شان است. این گونه اغراقها "پوت" نام داشته و به اغراق نمودن "پوت زدن" گفته می شود. به عنوان نمونه مشهور است که یکی از اهالی ریاب برای نشان داده درشت دانه بودن انگورهای باغش اینگونه گفته است که : "دیروز یک دانه انگور را لگد کردم که با ترکیدن آن آب تا کلون باغ بالا آمد!!!" . چنینن اغراق هایی به وفور در بین مردم شهرت داشته و مورد استفاده قرار می گیرد.
از محصولات مهم ریاب می توان به زعفران، صیفی جات، انار، انگور و انواع محصولات دامی اشاره کرد. این ده دارای جاده آسفالت، برق، آب بهداشتی، تلفن، مرکز ICT، مدرسه ابتدایی و راهنمایی، مهد کودک، نانوایی و بسیاری دیگر از امکانات رفاهی است. رفت و آمد با وسیله عمومی از این ده تا شهر و بالعکس توسط مینی بوس و به صورت رایگان است.
با اعلام این ده به عنوان میراث فرهنگی، به اهالی وامهای قرض الحسنه تا سقف 5 میلیون تومان جهت بازسازی خانههای قدیمی پرداخت می گردد. همچنین ساخت و ساز در بافت جدید ده تحت نظر سازمان نظام مهندسی بوده و هر گونه ساخت و ساز در بافت قدیمی بایستی با نظارت سازمان میراث فرهنگی صورت پذیرد.
بسیاری از مردم ریاب به شهرهای بزرگ از جمله تهران مهاجرت کرده اند که اکثر قریب به اتفاق آنها در زمینه ریخته گری فلزات رنگین به ویژه وسایل تزیینی برنجی مانند لوستر، آینه شمعدان و ... فعالیت دارند.
موقعیت و تاریخچه:
روستای ریاب از توابع بخش مرکزی شهرستان گناباد، با مختصات جغرافیایی 58 درجه و 38 دقیقه طول شرقی و 34 درجه و 21 دقیقه عرض شمالی، در 3 کیلومتری جنوب غربی گناباد و 275 کیلومتری مشهد قرار گرفته است.
این روستا با ارتفاع 1130 متر از سطح دریا، تحت تأثیر اقلیم نیمه بیابانی دارای تابستانهای گرم و زمستانیهای سرد است.
قدمت روستای ریاب به قرون اولیه اسلامی مربوط است. آثار تاریخی روستا مانند دو برج دیدهبانی، آب انبار، عمارت باغ گلشن و آرامگاه ابومنصور ریابی از قدمت طولانی روستای ریاب حکایت دارند.
مردم روستای ریاب به زبان فارسی، با لهجه گنابادی سخن میگویند. آنان، مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند.
الگوی معیشت و سکونت
براساس نتایج سرشماری سال 1375، این روستا 626 نفر جمعیت داشته است که در سال 1385، به حدود 2000 نفر افزایش یافته است.
اقتصاد روستای ریاب بر پایه فعالیتهای زراعی، باغداری و دامداری استوار شده است. گروهی نیز، در امور خدماتی و صنایع دستی اشتغال دارند.
کشت آبی و دیم در روستا رواج دارد. مهمترین محصولات زراعی روستا شامل گندم، جو، زیره و زعفران است. مهمترین تولیدات باغی روستا شامل انگور، انار و زردآلو میباشد.
مراتع غنی پیرامون روستا موجبات رونق دامداری را فراهم کرده و انواع محصولات دامی مانند شیر، ماست، پنیر، گوشت و پشم در روستا تولید میشود. مردم روستای ریاب به ویژه زنان، در کنار فعالیتهای زراعی به تولید صنایع دستی از قبیل گلیم میپردازند.
روستای ریاب، با بافت مسکونی متراکم در میان دشت استقرار یافته است. خانههای روستا، معمولاً در یک طبقه با سقف مسطح ساخته شدهاند. سقف برخی از خانهها نیز گنبدی است.
شرایط اقلیمی منطقه و نوع فعالیت و معیشت خانوار تأثیر مستقیمی در ساختار کالبدی خانهها و ساخت فضاهای مورد نیاز گذاشته است. مصالح به کار رفته در ساخت بناهای قدیمی غالباً از گل، سنگ، خشت و چوب است. در ساخت خانههای جدید از مصالحی مانند سیمان، گچ، آجر و تیرآهن نیز استفاده میشود.
جاذبههای گردشگری :
روستای ریاب، با طبیعت زیبا و سرسبزی مزارع و باغهای پربار میوه، چشماندازهای بدیع و دلپذیری یافته است. مراتع پیرامون روستا با پوشش گیاهی متنوع و انواع گیاهان دارویی مانند گل ختمی، خاکشیر، شاهتره، استاقدوس و غیره به ویژه در بهار و تابستان از طراوت و زیبایی سرشار میشود و شور و حال خاصی در تماشاگر پدید میآورد.
این روستای زیبا، علاوه بر طبیعت سرسبز و خرم، جاذبههای تاریخی بسیاری دارد. از آن جمله میتوان به بافت قدیمی روستا با معماری سنتی و تعداد زیادی خانههای مسکونی قدیمی اشاره کرد.
آب انبار قدیمی، دو برج دیدهبانی که در گذشتههای دور برای حفاظت از روستا ساخته شدهاند، آرامگاه ابومنصور ریابی و عمارت باغ گلشن از دیگر جاذبههای تاریخی این روستاست.
مردم روستای ریاب، مراسم منسوب به اعیاد ملی و مذهبی قربان، فطر، غدیر و نوروز را برگزار میکنند و در ایام وفات و شهادت ائمه (ع) به عزاداری میپردازند.
برگزاری مراسم پیشواز سال نو، دید و بازدید نوروزی، شب یلدا، چهارشنبه سوری و سیزده به در نیز در میان مردم روستا رایج است.
نوازندگان موسیقی محلی، آوازها و ترانههای بومی را با سازهای نی، دوتار، سرنا و دهل همراهی میکنند. اجرای رقصهای محلی به ویژه چوب بازی در مراسم عروسیهای روستا رواج دارد.
کشتی سنتی، تیله بازی و گردو بازی از بازیهای بومی روستای ریاب هستند.
مهمترین صنعت دستی روستای ریاب، گلیمبافی است.
پوشاک مردم روستای ریاب به مرور زمان به پوشاک رایج شهرهای اطراف تبدیل شده است، ولی برخی از زنان کهنسال همچنان لباس محلی بر تن میکنند. این لباسها از پارچهها و طرحهای زیبای رنگی و طرحدار تهیه و دوخته میشود.
غذاهای متنوعی در روستای ریاب طبخ میشود. از معروفترین آنها میتوان به انواع آش، اشکنه، تخممرغ شیره، گرماست، بلغور، قطاب، جوش پره، کلومپه، توگی و جنگل اشاره کرد.
انواع لبنیات مرغوب، مانند شیر، پنیر، ماست و کره، سفره روستاییان را زینت میبخشد.
دسترسی: روستای ریاب از طریق شهر گناباد با جادهای آسفالت قابل دسترسی است.
آب انبار
جواب مسابقه:
رمز جدول شماره 209 (سافاری)
مهلت ارسال از تاریخ 1390/11/05 تا تاریخ1390/11/11
روش ارسال به 2 طریق:
ایمیل byte@khorasannews.com
پیامک به این روش : بایت 209 سافاری ش (حرف ش ) برای شهرستانیها و (حرف م ) برای مشهدیها
شماره پیامک : 2000999
جایزه : هر هفته 2 نفر فلش مموری 8 گیگ
20 روز، 20 سوال!
به اولین دوره از مسابقهی بزرگ و زندهی موسیقی پاپ ایران خوش اومدین! این مسابقه که از طرف سونیاریکسون با همکاری مجلهی چلچراغ برگزار میشه، روز به روز دانش موسیقی پاپ شما رو محک میزنه و بعد از بیست روز، شما میتونید برندهی شایستهی جایزهی بزرگ مسابقه باشین...
جایزه چیه؟
هزینهی سفر دوبی! نفر اولِ مسابقه برندهی هزینهی سفر به دوبی برای چهار شب و پنج روز با یک همراه میشه. بازم هست! هشت نفر دیگه هم جایزه میگیرن. هر کدوم یک گوشی سونی اریکسون مدل !Live with Walkman چی بهتر از این؟
از لینک زیر جهت شرکت در مسابقه استفاده کنید.
www.persianpopquiz.com/?hid=12141#register
.: طراحی شده توسط تک اسکین :.